Τα νέα μας


Κυκλοφορεί η  Νέα μας Θεατρική Σειρά

Οι εκδόσεις Ηριδανός σε συνεργασία με διακεκριμένους μεταφραστές παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Μέσα σε μια γοητευτική και ανεξάντλητη περιδιάβαση στον κόσμο του θεάτρου, ο αναγνώστης μεταμορφώνεται σε θεατή, ηθοποιό και σκηνοθέτη έργων διαχρονικής δυναμικής, που σημάδεψαν την ιστορία του θεάτρου από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα. Από τις φάρσες του Μολιέρου που συνυφαίνουν την εφευρετική ποιητική γλώσσα με την σκωπτική ειρωνεία, στις κωμωδίες χαρακτήρων του Γκολντόνι, ανανεωτή της θεατρικής γραφής της εποχής του, ο λόγος της σάτιρας εξακολουθεί να αποδεικνύεται επίκαιρος και διασκεδαστικός.

Τα αστικά δράματα του προσφιλούς στην ελληνική θεατρική σκηνή Χένρικ Ίψεν, πρωτοποριακά και ανατρεπτικά στην εποχή τους, διατηρούν την επαναστατική τους φυσιογνωμία και συνεχίζουν να αμφισβητούν τις παραδεδομένες κοινωνικές συμβάσεις. Ο Τζον Γκάμπριελ Μπόργκμαν, το Κουκλόσπιτο, η Έντα Γκάμπλερ και οι Βρικόλακες κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ηριδανός σε νέες μεταφράσεις, προσιτές τόσο στους ειδήμονες της θεατρικής πράξης όσο και στο ευρύτερο κοινό.

Στην ίδια σειρά, οι Έλληνες αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν τα σπουδαιότερα έργα των κλασικών του ευρωπαϊκού θεάτρου Λόρκα, Ουάιλντ, Πιραντέλλο και Μπρεχτ σε ανανεωμένες αποδόσεις από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες μεταφραστές.

Οι εκδόσεις Ηριδανός φιλοδοξούν να παρουσιάσουν τα σημαντικότερα δείγματα θεατρικής γραφής των τελευταίων δεκαετιών. Για πρώτη φορά αποδίδονται στα ελληνικά δύο σπουδαία μονόπρακτα της πολυβραβευμένης νοτιοαφρικανής συγγραφέως Ρεζά ντε Βετ. Το Πέρασμα και οι Αγνοούμενες συνθέτουν στοιχεία μαύρης κωμωδίας και αρχαίου δράματος, καθώς ο Διόνυσος συνδιαλέγεται με τον δυτικό πολιτισμό. Η Όνορ της Τζοάννα Μάρεϋ, ένα έργο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, θέτει τα αδιέξοδα της σύγχρονης ύπαρξης, ενώ οι ήρωες του αμφιλεγόμενου ιρλανδού συγγραφέα και σκηνοθέτη Μάρτιν ΜακΝτόνα προσπαθούν να ισορροπήσουν σε μια παράλογη και ακατανόητη καθημερινότητα.

Αφουγκραστείτε στις όχθες του Ηριδανού τις σημαντικότερες δημιουργίες της παγκόσμιας θεατρικής παραγωγής.

.