ΖΕΡΒΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

50272837_1211802938968354_8701263666185502720_n

Η  Αγγελική Ζερβαντωνάκη (Λίνα Μπασούκου) είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα, κατεύθυνση “Θέατρο και Εκπαίδευση”), της Δραματικής Σχολής Θεοδοσιάδη και του Παναρμόνιου Ωδείου στην Αθήνα (δίπλωμα μονωδίας). Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής,  παιδαγωγικής του θεάτρου, κίνησης και σκηνικής ερμηνείας στην όπερα με τους Α. Γύρα, E. Gonzalez, Τ. Τζαμαργιά, Τ. Μπαντή, Κ. Καπελώνη, Κ. Πάσχου, Σ. Παπαδόπουλο, Τ. Σακελλαρίου κ.ά. Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, ως βοηθός σκηνοθέτη με την ομάδα θεάτρου ΠΑΥΣΙΣ, ως εμψυχώτρια θεάτρου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και με το Συμπληρωματικό Σχολείο Ελληνικών της Ουγγαρίας “Μανώλης Γλέζος”.

Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή “Ασκήσεις” (εκδόσεις Δωδώνη, 2003) και συμμετέσχε στο συλλογικό έργο “Με το π της ποίησης” (εκδόσεις ΑΩ, 2018). Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Εργασίες της με θεατρολογικό και θεατροπαιδαγωγικό περιεχόμενο έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και ιστοσελίδες και άρθρα της έχουν περιληφθεί σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Έχει μεταφράσει θεατρικά κείμενα και προγράμματα σε αγγλικά και γαλλικά. Εργάστηκε ως φιλόλογος σε σχολεία της ελληνικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε επιστημονικούς και διοικητικούς φορείς του υπουργείου Παιδείας. Με απόσπαση από το ελληνικό κράτος διδάσκει στο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου ELTE της Βουδαπέστης 

Ως τραγουδίστρια συμμετέχει σε συναυλίες κλασικής μουσικής (Βιβλιοθήκη Μεγάρου Μουσικής, Ίδρυμα Θεοχαράκη κ.ά.). Συνεχίζει τις σπουδές όπερας με την σοπράνο Eva Golemi, πρωταγωνίστρια στην Κρατική Όπερα Αλβανίας.